Вадим Денисенко розповів у Вінниці про російські наративи

Журналіст, експерт, народний депутат України VIII скликання, автор книги «Як зруйнувати русскій мір» Вадим Денисенко виступив на панельній дискусії форуму «Інформаційний щит України» у Вінниці.

На заході, який відбувся 8 червня 2024 року у Вінниці він розповів про деталі російської пропаганди.

За його словами, головний «парасольковий» наратив, який Москва намагається нав’язати на міжнародній арені, починаючи з листопада 2023 року, зводиться до однієї фрази: «РФ – миролюбна країна, яка хоче переговорів, Україна – маріонеткова країна, яка не хоче перемовин, і тому українці страждають».

«І лише елементом цього наративу є історія з легітимністю чи не-легітимністю Володимира Зеленського. Лише частиною цього наративу є теми, пов’язані із корупцією», – зазначив Вадим Денисенко.

Мета Кремля – очевидна. Якщо Україну неможливо перемогти на полі бою, то слід максимально заплутати інформаційний простір на глобальному рівні, щоб спонукати світових лідерів шукати компромісні варіанти завершення війни. 

Нагадаємо, медіа-форум, присвячений протидії російській пропаганді та використанню комунікаційних технологій у гібридних війнах, другий рік поспіль відбувається у Вінниці.

Співорганізаторами заходу виступили ГО «Ми – Вінничани» та ГО «Вектор» за підтримки БФ «МХП – Громаді». На зібранні були присутні вінницькі журналісти, речники і офіцери військових частин, викладачі і студенти місцевих факультетів журналістики.

Повне відео вступу Вадима Денисенка:

Підписуйтесь на Телеграм-канал і отримуйте політичні новини та якісну аналітику першими https://t.me/politarenainfo

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net