Резонансна подія на Вінниччині, де невідомі розстріляли групу співробітників Нацполіції, змушує звернути увагу на ще один аспект трагедії.

Деякі місцеві джерела, крім оповіщення про власне подію, оповістили й про належність вбивць до одного з підрозділів ЗСУ, – повідомляють національні телеграм-канали.

Далі з’явилося офіційне повідомлення правоохоронців, що завдяки зусиллям оперативних служб удалося встановити осіб, імовірно причетних до скоєння злочину.

Винні підозрювані чи ні – може встановити тільки суд. 

Але завдяки над активним ломам вже понеслася новина, що до вбивства точно причетні бійці ЗСУ. 

Чи слід дивуватися, що припущення деяких українських медійників перетворилося у переконання, а останнє отримало належне трактування уже в інформаційному просторі краіни-агресора?

На ці публікації посилання давати не будемо, але основні меседжі такі, що в Україні панує терор «всі проти всіх». А тому передача їй західної зброї призведе лише до того, що вона опиниться в руках міжнародних екстремістів.

Натяк більш ніж зрозумілий, з огляду на процедуру голосування за пакети допомоги Україні у США.

Будемо реалістами – до даного інциденту, дійсно, можуть бути причетними бійці (нинішні або колишні) ЗСУ, як й інших силових структур. Подібні випадки мали місце й раніше, на жаль гарантій не повторення їх у майбутньому немає. Зброї в країні багато, а особи зі схильністю до девіантної поведінки та психічними розладами є в будь-яких прошарках суспільства.

Але, погодьтеся, між новиною, що можливими підозрюваними у вбивстві поліцейських є бійці силових структур – та твердженням, що «Внутрішні розборки між ЗСУ і Нацполіцією – вбиті і поранені» – є дуже велика різниця. 

І трактування її у певному «хайповому» контексті дуже грає на користь московській пропаганді, – переконані політичні телеграм-канали.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал і отримуйте політичні новини та якісну аналітику першими https://t.me/politarenainfo

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net