Політична Арена Вінниччини

Олег Мейдич: Закон про мобілізацію має мотивувати та об’єднувати українців, а не ділити суспільство навпіл

Фракція «Батьківщина» і народний депутат України ОЛЕГ МЕЙДИЧ не голосували за урядовий законопроєкт  №10449 щодо мобілізації

Фракція «Батьківщина» і народний депутат України ОЛЕГ МЕЙДИЧ не голосували за урядовий законопроєкт  №10449 щодо мобілізації та закликала інших колег не підтримувати його, бо в проєкті містяться антиконституційні норми.

В свою чергу лідерка “Батьківщини”  Юлія Тимошенко вимагає, щоб підготовкою законопроєкту до другого читання займалася спеціально створена робоча група з представників усіх фракцій і груп Верховної Ради та за участі керівників фракцій задля  усунення неприйнятних норм.

За її словами, тих, хто зараз віддано захищає Україну, мають замінити «такі самі мотивовані, професійні, віддані, а не випадкові люди, яких схопили на вулиці, яких кидають на передову майже непідготовленими». Окрім цього,  термін служби має бути не більшим за 18 місяців, у той час, як уряд пропонує «приговорити» військовослужбовців на три роки.

Лідерка «Батьківщини» також вважає урядовий законопроєкт несправедливим, бо він стосується не всіх, а залишає категорії громадян, яких мобілізація не торкнеться.

Неприйнятними  є норми і про примусову реєстрацію усіма військовозобовʼязаними електронних кабінетів.

Досі частина людей не користується гаджетами  і в цьому немає нічого дивного. Це їхнє право, – каже ОЛЕГ МЕЙДИЧ. – Наша команда також проти зниження віку мобілізованих до 25 років, фактично позбавлення студентів права на другу освіту та аспірантів навчатися на комерційній основі. Крім того, цей закон суспільство ділить навпіл.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал і отримуйте політичні новини та якісну аналітику першими https://t.me/politarenainfo

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net
Exit mobile version