В ефірі «Відкритого марафону» народна депутатка України, представниця 15-го виборчого округу (Вінниччина), партнерка ГО «Ми – Вінничани» Лариса Білозір охарактеризувала значення реалізації цієї надважливої для України реформи.

«Децентралізація наблизила владу до людей та надала найбільші можливості для самоорганізації та розвитку громад», – зазначила вона.

«Реформа адміністративно-територіального устрою відкрила нові перспективи для фінансової незалежності громад. І ми стали свідками того, як громади втілювали в життя проєкти, покращували сферу освіти, медицини, соціальної сфери. Навіть у найважчі часи – часи війни – місцеве самоврядування в Україні продемонструвало свою стійкість.

Читати також: Лариса Білозір: «Створення сильних інституцій – ключ до стабільного розвитку та ефективного самоврядування» 

Громади та їх мешканці відіграли значну роль в організації оборони, питаннях евакуації, допомагаючи переселенцям та підтримуючи життєдіяльність громад в досить складних умовах. Війна показала, що децентралізація є правильним шляхом, адже вона робить країну сильнішою, більш демократичною та стійкою до викликів», – сказала Лариса Білозір в ефірі телеканалу, де її було названо однією будівничих ефективної системи місцевого самоврядування в Україні.

«Сьогодні є виклики та загрози відкату процесу децентралізації», – додала вона.

«Закликаю не до взаємопоборювання, що сьогодні ми бачимо у деяких громадах, а до єдності – місцевих громад, Верховної Ради, уряду і громадянського суспільства, що є ключовою умовою для відновлення громад та побудови мирного демократичного майбутнього нашої держави. Десять років децентралізації – це лише початок шляху, але попереду ще дуже багато роботи, тож віримо в нашу країну, наш народ, нашу Перемогу. Слава Україні!», – резюмувала Лариса Білозір.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал і отримуйте політичні новини та якісну аналітику першими https://t.me/politarenainfo

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net