Народна депутатка України Ірина Борзова повідомила, що під час заходу буде обговорюватись Формула миру Президента Володимира Зеленського. Це ініціатива і дипломатична платформа, запропонована Україною для досягнення справедливого миру і закінчення війни, яку розв’язала Росія проти нашої країни й нашого народу.

«Україна найбільше з усіх прагне справедливого завершення війни. Головне завдання Української формули миру – об’єднати світову спільноту, аби примусити Росію до миру. За інформацією Офісу Президента, на саміт запрошено 160 країн з різних регіонів світу, щоб поділитися своїми ідеями та баченням справедливого і тривалого миру в Україні. Мета саміту – розпочати мирний процес і розробити практичні кроки на шляху до миру», – говорить Ірина Борзова, голова Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу».

Ірина Борзова нагадала, що основою Української формули миру є 10 пунктів, серед яких: ядерна безпека; продовольча безпека; енергетична безпека; екологічна безпека; повернення всіх полонених і депортованих; припинення бойових дій; виведення російських військ; відновлення територіальної цілісності України; відновлення справедливості (агресор має компенсувати завдані збитки); недопущення повторення агресії.

«На першому інавгураційному саміті, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії, пропонується розробка технічного покрокового плану за трьома ключовими пунктами, які об’єднують країни. Це продовольча безпека і вільне судноплавство, енергетична та ядерна безпека, обмін полоненими «всіх на всіх», повернення українських дітей, викрадених Росією, і депортованих українців.

Важливо, що буде обговорюватись питання щодо обміну полоненими та повернення викрадених Росією українських дітей, це те, що болить кожного українця.

Саміт відбудеться без Росії, бо головна мета Путіна – зробити так, щоб війна тривала. Тому РФ пустила всі дипломатичні сили на те, щоб зірвати об’єднання світу навколо формули миру», – говорить Ірина Борзова.

Народна депутатка зазначила, що Українська формула миру може дати дієвий світовий механізм тиску на Росію.

«Формула миру – це не спроба домовитись з агресором чи піти на якісь поступки, це спосіб досягти перемоги. Якщо весь світ об’єднається навколо Української формули миру, Путін не зможе прикривати своєю брехнею подальше продовження війни», – резюмувала Ірина Борзова.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал і отримуйте політичні новини та якісну аналітику першими https://t.me/politarenainfo

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net