Єгор Чечеринда у Вінниці: «Мало уваги приділяємо інформаційному фронту»

Майор ЗСУ, колишній журналіст Єгор Чечеринда заявив, що війни ХХІ століття відбуваються за новими правилами. Кардинально оновилися й механізми ведення та досягнення перемоги. Інформаційна складова – одна з найважливіших. Про це він сказав під час медіа-форуму «Інформаційний щит України», який відбувся 8 червня у Вінниці. 

На його думку, недостатнє врахування цієї складової є небезпечним явищем, адже ворог приділяє цій компоненті багато уваги і витрачає на інформаційно-психологічні спецоперації величезні кошти.

Як приклад він навів ситуацію з поширенням в соціальних мережах відео з начебто опором пересічних громадян України діям співробітників ТЦК. 

«Це – частина спецоперації Кремля під назвою «Майдан-2», якою опікуються колишній прем’єр РФ Сергій Кірієнко та Владислав Сурков, і на яку виділено 1,5 млрд доларів, у тому числі – 230 млн на просування наративів у мережі Telegram», – зазначив військовослужбовець.

Метою її є дискредитація української влади та ЗСУ, з тим, щоб посіяти розбрат і хаос, посварити військових з цивільними, солдатів – з офіцерами, виставити Україну у чорному світлі, щоб західні партнери припинили постачання зброї.

«Частково росіяни, на жаль, цієї мети досягають», – визнав Єгор Чечеринда, адже українську суспільство нерідко сприймає у якості справжніх відеоролики про протистояння громадян зі співробітниками ТЦК, хоча до створення та поширення цього контенту причетні ЦІПСО ворога.

Подібні відео пов’язані з Міноборони РФ та головним розвідуправлінням країни-агресора.

Протиставити цьому Єгор Чечеринда пропонує позитивні кейси мобілізованих українців, а також користування верифікованими каналами інформації. 

«Нам слід дуже обережно в умовах війни ставитися до джерел і до будь-якої інформації, яка дискредитує ЗСУ, дискредитує мобілізаційний процес, дискредитує українську владу», – резюмував він.

Нагадаємо, медіа-форум з дискусією стосовно окремих аспектів сучасних інформаційних війни другий рік поспіль відбувається у Вінниці. Співорганізаторами заходу виступили ГО «Ми – Вінничани» та ГО «Вектор».

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал і отримуйте політичні новини та якісну аналітику першими https://t.me/politarenainfo

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net