Ірина Борзова: Учні Вінницької області отримують безоплатні шкільні обіди
Учні Вінниччини отримують безоплатні гарячі обіди завдяки державній підтримці - Ірина Борзова

Усі дітки 1 – 4 класів, які навчаються школах, гімназіях та ліцеях Вінницької області, безоплатно отримуватимуть гарячі обіди. На це уряд виділив 2 млрд грн, які перерозподілять до бюджетів територіальних громад. Про це повідомила народна депутатка України Ірина Борзова. 

«Кожна дитина повинна мати можливість отримувати в школі повноцінний гарячий обід і зараз держава бере на себе відповідальність забезпечити це. 

Раніше безкоштовне харчування у школах отримували лише дітей пільгових категорій, і то не у всіх громадах. Ми ж впроваджуємо систему, де кожен учень матиме доступ до якісного та корисного обіду без жодних фінансових бар’єрів для родин. 

Для забезпечення школярів початкових класів гарячим харчуванням на всі 63 громади Вінниччини з державного бюджету передбачено майже 111 млн грн. Ці кошти розподілені в межах реалізації реформи шкільного харчування в Україні, ініційованої Першою леді Оленою Зеленською», – говорить голова Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Ірина Борзова.

Читати також: Ірина Борзова про підтримку українського виробництва

Вона пояснила, що громади можуть використати державні кошти як на придбання продуктів харчування, з яких готують у шкільних їдальнях, так і для оплати послуг кейтерингу або аутсорсингу. 

Міські, селищні або сільські ради за рахунок коштів держбюджету з жовтня мають забезпечувати безкоштовними гарячими обідами учнів початкових класів у закладах освіти за очною формою навчання або з поєднанням очної і дистанційної.

«На Вінниччині є громади, де й раніше учні початкових класів обідали за рахунок коштів із місцевого бюджету. Отримавши державну підтримку, такі громади зможуть перерозподілити свої кошти на гарячі обіди для учнів середньої і старшої школи. Дуже важливо, щоб безкоштовне харчування у школах отримували всі діти наших загиблих героїв, зниклих безвісти, тих, хто в полоні, хто отримав інвалідність, чи важкі поранення, обороняючи Україну від ворога. Громада має надавати таку підтримку, щоб ці діти відчували турботу та увагу з боку суспільства. Запровадження безкоштовного харчування для дітей захисників і захисниць України є нашою спільною відповідальністю та проявом вдячності за подвиг героїв», – наголосила Ірина Борзова.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал і отримуйте політичні новини та якісну аналітику першими https://t.me/politarenainfo

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net