Валерій Коровій: «Ми повинні йти шляхом лібералізації податкової політики»

«В умовах війни йти шляхом підвищувати податків, особливо ПДВ, а також непрямих податків – дуже неправильний крок!» Таку думку висловив доктор економічних наук, голова ГО «Ми – Вінничани» Валерій Коровій: «Ми повинні йти шляхом лібералізації податкової політики» під час прямого етеру на телеканалі «Вінниччина».

«Розмови про підвищення податків – це дуже серйозні спекуляції, які на сьогоднішній день ні до чого доброго не призведуть. Більше того, такі розмови я прирівняв би до інформаційно-психологічних спецоперацій», – сказав він. 

Валерій Коровій висловив здивування висловлюваннями окремих народних депутатів, які натякають, що уряд начебто готує підвищення податків – військового збору, або ПДВ. 

«Виникає запитання: ʺА Ви представляєте уряд?ʺ Ні. А чому тоді уряд про це не говорить, а якийсь депутат виходить і починає на цьому ловити «хайп»?

Насправді, це приклад того, що ми маємо досить серйозну інституційну кризу в Україні. «У нас розвелося дуже багато людей, які коментують від імені структур, до яких жодного відношення не мають», – зазначив експерт. 

«В умовах війни йти шляхом підвищення податків, особливо ПДВ, а також непрямих податків – це дуже неправильний крок, тому що бізнесу дуже непросто. Я взагалі хочу сказати, що за минулий рік доходи Державного бюджету за рахунок грантів перевищили доходи від податків на 600 млрд грн. Тому підвищення податків, щоб зібрати 2-3 млрд – шлях до нездорової ситуації у бізнесі, водночас – дискредитація політики української влади, при тому, що є значний обсяг невикористаних фінансових ресурсів. Ми повинні йти шляхом лібералізації податкової політики – так, як відбувалося у перші місяці повномасштабної війни», – резюмував Валерій Коровій.


Підписуйтесь на наш Телеграм-канал і отримуйте політичні новини та якісну аналітику першими https://t.me/politarenainfo

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net