Учасники та партнери ГО “Ми – Вінничани” передали снайперам СБУ прицільний комплекс Archer TSA-7, вартість якого перевищує 700 тис. грн. Про це повідомляє ТСН. 

Приціл отримав В'ячеслав Ковальський, снайпер, який восени 2023 року здійснив рекордний постріл, влучивши в російського офіцера з відстані 3800 м.

Приціл отримав В’ячеслав Ковальський, снайпер, який восени 2023 року здійснив рекордний постріл, влучивши в російського офіцера з відстані 3800 м.

Archer TSA-7 – це не просто приціл, а справжній мінікомп’ютер, оснащений тепловізором, далекоміром, метеостанцією, акселерометром, балістичним обчислювачем та іншими необхідними для точного пострілу функціями, включно з урахуванням температури пороху. Приціл також автоматично запам’ятовує умови пристрілки кожного набої та вносить поправки під час стрільби в інших умовах.

В'ячеслав Ковальський вже мав досвід роботи з "Арчером" та високо оцінив його можливості: "Це прилад без аналогів, який поєднує в собі тепловізійний приціл, далекомір та балістичний калькулятор

В’ячеслав Ковальський вже мав досвід роботи з “Арчером” та високо оцінив його можливості: “Це прилад без аналогів, який поєднує в собі тепловізійний приціл, далекомір та балістичний калькулятор. Оскільки наша основна робота зараз зміщена на нічний час, тепловізійний приціл є саме тим, що нам потрібно. Цей унікальний прилад дозволяє нам ефективно виконувати наші завдання”.

Archer TSA-7 – українська розробка, що може використовуватися з унікальною багатоцільовою гвинтівкою “Володар обрію”, створеною бригадним генералом військової контррозвідки СБУ Іваном “Хантером” Лукашевичем. Ця мультикаліберна зброя здатна стріляти кулями 50 калібру.

Archer TSA-7 - українська розробка, що може використовуватися з унікальною багатоцільовою гвинтівкою "Володар обрію", створеною бригадним генералом військової контррозвідки СБУ Іваном "Хантером" Лукашевичем. Ця мультикаліберна зброя здатна стріляти кулями 50 калібру.

“При встановленні на “Володаря обрію”, Archer витримує навіть 50 калібр, що є дуже потужним. Важливо, що оптика приладу розрахована на різні калібри, витримуючи віддачу навіть найпотужніших з них”, – пояснив Ковальський.

В’ячеслав Ковальський є снайпером 13 Головного управління військової контррозвідки СБУ. До лютого 2024 року він був професійним спортсменом класу F, багаторазовим чемпіоном Європи зі стрільби на далекі відстані. Попередній світовий рекорд належав канадському снайперу, який в 2017 році в Іраку влучив у ціль на відстані 3540 метрів.

Після початку повномасштабного вторгнення ГО “Ми – Вінничани” придбала техніку та обладнання для ЗСУ та Сил Оборони на суму понад 20 мільйонів гривень. Учасники об’єднання отримали подяки від військових, Нацгвардії, ГУР МО, Сил спеціальних операцій та бойових бригад ЗСУ.

До громадського об'єднання "Ми – Вінничани" входять народний депутат VIII скликання Сергій Кудлаєнко, ексголова Вінницької ОВА та колишній мер Вінниці, нардеп двох скликань Олександр Домбровський, чинні парламентарі Лариса Білозір, Геннадій Вацак та Микола Кучер, засновник Благодійного фонду "Український Альянс" Микола Філонов, а також керівник організації, очільник Вінницької облдержадміністрації 2015-2019 років Валерій Коровій

Довідково: До громадського об’єднання “Ми-Вінничани” входять народний депутат VIII скликання Сергій Кудлаєнко, екс-голова Вінницької ОВА та колишній мер Вінниці, нардеп двох скликань Олександр Домбровський, партнерами ГО є чинні парламентарі Лариса БілозірГеннадій Вацак та Микола Кучер, засновник Благодійного фонду “Український Альянс” Микола Філонов, керівник організації очільник Вінницької облдержадміністрації 2015-2019 рр. Валерій Коровій.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал і отримуйте політичні новини та якісну аналітику першими https://t.me/politarenainfo

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net