11 травня, у Вінниці відбулася презентація соціального проекту «Твори добро» громадського об’єднання «Ми – Вінничани».

У рамках проекту громадське об’єднання оголосило конкурс, переможці якого можуть отримати до 100 тис. грн для вирішення локальних проблем територіальних громад. Пропозиція діє на основі співфінансування. Комунальні заклади і установи мають забезпечити 25% фінансування від вартості проекту, громадські об’єднання – 10%, ініціативні групи громадян – 5%.

За словами керівника «Вінничан» Валерія Коровія, метою даного проекту є об’єднання людей, які прагнуть робити добро на користь України та рідної області.

Основним напрямком діяльності об’єднання є допомога ЗСУ. Так, на потреби оборони України з початку повномасштабного вторгнення «Ми – Вінничани» передали обладнання і техніки на суму 16,7 млн грн. Але й допомога місцевим конструктивним ініціативам також є однією з цілей об’єднання, особливо з огляду на те, що місцеві бюджети на даний момент суттєво зменшилися.

Пріоритетними напрямками підтримки є проекти у сфері зовнішнього благоустрою вулиць, площ, набережних і житлових кварталів, місць відпочинку громадян, впорядкування криниць загального користування, освітлення, озеленення та обводнення, збереження історико-культурної та духовної спадщини, розвиток спортивної та туристичної інфраструктури населених пунктів, заходи екологічного спрямування.

З огляду на те, що уже надійшло понад 50 конкурсних заявок, термін прийому проектних пропозицій було продовжено до 15 червня, тож усі бажаючі можуть це зробити на сайті ГО «Ми – Вінничани», або на відповідних сторінках у соціальних мережах.   

«Громадам важко, але на допомогу приходить соціально-відповідальний бізнес, небайдужі громадську об’єднання, які прагнуть покращити освіту, екологію, сприяти переселенцям та родинам захисників України», – зазначила у своєму виступі народна депутатка України Лариса Білозір, яка також проінформувала про роботу над законопроектом про народовладдя на рівні місцевого самоврядування.

Закликав мешканців Вінниці не чекати і також долучатися до конкурсних заявок голова осередку «Вінничани» в обласному центрі, народний депутат минулого скликання Сергій Кудлаєнко.

Голова Благодійного фонду «Український Альянс», партнер ГО «Ми – Вінничани» Микола Філонов закликав присутніх журналістів активно висвітлити подію у засобах масової інформації, щоб якомога більша кількість активістів громад мали змогу взяти участь у проекті.

Повну підтримку діяльності ГО «Ми – Вінничани» та його ініціатив висловили присутні на презентації представники Фонду «МХП – Громаді».

Довідково: До громадського об’єднання “Ми-Вінничани” входять народний депутат VIII скликання Сергій Кудлаєнко, екс-голова Вінницької ОВА та колишній мер Вінниці, нардеп двох скликань Олександр Домбровський, партнерами ГО є чинні парламентарі Лариса Білозір, Геннадій Вацак та Микола Кучер, засновник Благодійного фонду “Український Альянс” Микола Філонов, керівник організації очільник Вінницької облдержадміністрації 2015-2019 рр. Валерій Коровій.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал і отримуйте політичні новини та якісну аналітику першими https://t.me/politarenainfo

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net