Тарас Березовець у Вінниці: «Війна – це гра в довгу»

29 лютого одним із учасників Благодійного марафону «Вінничани для ЗСУ», організованого ГО «Ми – Вінничани» та БФ Миколи Філонова «Український Альянс» разом з партнерами, був відомий журналіст Тарас Березовець, який сьогодні є майором 1-шої окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна.

У своєму виступі Тарас Березовець, зокрема, подякував Сергію Кудлаєнко за те, що у перші дня повномасштабного вторгнення він допоміг організувати у Вінниці роботу телеканалу «Утро февраля», орієнтованого на аудиторію країни-агресора.

Майор ЗСУ зазначив, що україно-російська війна почалася не у 2022-му році і навіть не у 2014-му – її корені слід шукати 300 років тому. У нашого ворога є єдина мета – остаточне знищення України, знищення Нації, історії, всього, з чим асоціюється Україна.

На його думку, Путін не прийшов за окремими областями – Харковом або Одесою, він хоче справді знищити все те, з чим асоціюється Україна. І єдина сила у світі, яка стоїть цьому на заваді цих планів – Збройні Сили України, які є плоть від плоті Українського Народу. Та краща частина нашого суспільства, яка у якості добровольців обрала шлях захисту нашої країни.

Також Тарас Березовець розповів про бойовий шлях власного підрозділу. За його словами, багато хто восени 2022-го року вірив, що «ось вже вона – Перемога, ось ми вже заходимо до Криму і все має закінчитися». Але реальність виявилася дещо іншою. Війна – це гра в довгу.

Наш противник не збирається завершувати цю війну інакше, ніж досягненням своїх цілей. Які, як було сказано, полягають у повному знищенні Українського Народу і оволодінні територією всієї України. Далі в планах агресора знищення Європи та захоплення країн НАТО. Це почало доходити до наших союзників, на жаль, тільки зараз.

За цей час ЗСУ увійшли до числа найпотужніших збройних формувань світу – два роки поспіль ЗСУ входить до найбільш ефективних та підготовлених армій світу. У цьому величезна заслуга тих, хто тягне на собі тягар цієї війни – солдатів, молодших і старших офіцерів.

Тарас Березовець подякував усім організаторам Благодійного марафону за надання допомоги у цей критичний момент підрозділам, які тримають фронт по периметру оборони країни.

Крім того, Тарас Березовець подякував усім організаторам Благодійного марафону за надання допомоги у цей критичний момент підрозділам, які тримають фронт по периметру оборони країни.

«Кожен дрон, що надійде сьогодні до підрозділів ЗСУ – це, мінімум, одне врятоване життя українського воїна. Це – знищення техніки та живої сили противника», – зазначив офіцер ЗСУ.

«Я закликаю вас всіх не забувати, що війна триває і буде тривати рівно доти, доки ми не здобудемо Перемогу. А в цьому я абсолютно переконаний», – резюмував Тарас Березовець.

Нагадаємо, під час проведення Благодійного марафону «Вінничани для ЗСУ» вдалося зібрати понад 2 млн грн та передано представникам військових частин 100 ударних дронів ще на 2 мільйони гривень.

У минулому році ГО «Ми – Вінничани», учасниками та партнерами якого є народні депутати нинішнього та минулого скликань Лариса Білозір, Геннадій Вацак, Микола Кучер, Олександр Домбровський, Сергій Кудлаєнко, екс-голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, керівник медіа-холдингу «Новини Вінниці» Микола Філонов, – зібрали і придбали для ЗСУ техніку та обладнання на понад 12 мільйонів власних і партнерських коштів.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал і отримуйте політичні новини та якісну аналітику першими https://t.me/politarenainfo

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net