У Вінниці оголосили про створення меморіального проєкту “Книга Героїв”

Про це повідомив в соцмережі голова парламентського Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин після участі в медіа форумі “Інформаційний щит України”, який вже другий рік поспіль організовують у Вінниці громадське об’єднання “Ми-Вінничани”, Центр соціально-політичного моніторингу “Вектор” та медіахолдинг “Новини Вінниці”.

«Хочу подякувати всім долучним, зокрема компанії МХП, які підтримують цей проект. Ми маємо величезний борг перед тими, хто загинув. Є хороша фраза: «Герої не вмирають…». Але ця фраза має продовження: «…доки жива пам’ять про них». В даному випадку у нас є герої. Ми їхніми іменами називаємо вулиці. Але, я повністю погоджуюсь, якщо ми не будемо практикувати цю пам’ять…

Я теж був в Ізраїлі, я був на Арлінгтоні в США і це культ в хорошому розумінні цього слова. Школи ходять. Ти прижаєш, ти можеш приїхати на сільсько-господарську ярмарку, але в Арлінгтон тебе заведуть «як пить дати», щоб ти побачив, як ми пишаємось своїми героями. І нам насправді цьому треба вчитися, дякуємо, що ви робите це на місцевому рівні», – сказав під час виступу на медіа форумі у Вінниці голова парламентського Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

Вінницька область стане першим регіоном, де створять меморіальну книгу пам’яті про захисників та захисниць. Онлайн-проєкт розповідатиме про всіх хто загинув, або пропав безвісти з 2014 року у війні проти російських загарбників.

Волонтери будуть збирати інформацію у всіх громадах області.

Читати також: «Вінничани» провели медіа форум «Інформаційний щит України»

Ініціювали збирання інформації про героїв, які загинули в російсько-українській війні, Благодійний Фонд «МХП-Громаді», громадське об’єднання “Ми-Вінничани”, ГО Центр соціально-політичного моніторингу «Вектор» та Медіахолдинг «Новини Вінниці».

Проєкт має на меті закарбувати спогади про військових, які віддали своє життя за незалежність та свободу України.Журналісти зберуть до єдиного онлайн порталу – світлини героїв, спогади рідних, друзів, інформацію від органів місцевого самоврядування, про кожного захисника та захисницю України.

Підписуйтесь на Телеграм-канал і отримуйте політичні новини та якісну аналітику першими https://t.me/politarenainfo

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net