Верховна Рада закликала міжнародну спільноту не визнавати псевдо голосування, яке має легітимізувати диктатора у Москві. 

Про це написав на власній сторінці у соціальній мережі Фейсбук народний депутат України, партнер ГО «Ми – Вінничани» Геннадій Вацак.

«Наголошуємо на важливості протидії спробам РФ залучити міжнародних спостерігачів для легітимізації так званих «президентських виборів» на тимчасово окупованій території», – йдеться у постанові.

У документі, зокрема, сказано, що агресор, хизуючись безкарністю та цинічно нехтуючи міжнародним правом, організував та проводить на тимчасово окупованій території України – у Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській областях та Криму – «вибори» президента РФ.

У зв’язку з цим Рада закликала парламенти та уряди іноземних держав, міжнародні організації та парламентські асамблеї засудити дії країни-агресора щодо організації та проведення «виборів» на окупованій території, а також протидіяти її спробам залучити міжнародних спостерігачів для легітимізації «виборів»; посилити санкційний тиск на РФ щодо осіб та організацій, причетних до «виборів»; консолідувати зусилля всіх партнерів України щодо збільшення військової допомоги; брати активну участь у реалізації української Формули миру та в установчому Глобальному саміті миру.

Постанова №11078 була ухвалена 282 голосами «за».

Нагадаємо, під час проведення у лютому цього року чергового етапу Благодійного Марафону «Вінничани – для ЗСУ» представники Громадського об’єднання «Ми – Вінничани» за підтримки партнерів, власних внесків, представників бізнесу та донатів зібрали понад 2 млн 200 тис. гривень та передали 100 FPV-дронів.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал і отримуйте політичні новини та якісну аналітику першими https://t.me/politarenainfo

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net