Народна депутатка України, представниця Вінниччина у Верховній Раді Лариса Білозір прокоментувала законодавчі зміни щодо вдосконалення процесу мобілізації Україні. Вона зробила це у прямому етері студії Вечір.LIVE.

Зокрема, вона звернула увагу на ефективність застосунком «Резерв +». Його уже скачали понад 650 тисяч громадян України і за два дні оновили дані понад 415 тисяч українців.

Лариса Білозір вважає, що це говорить про високий рівень свідомості українців, адже ті, хто не дотримувався мобілізаційного закону, не дотримуватимуться його й у майбутньому.

«Ті, хто ухилявся, будуть ухилятися й надалі – вони позакривали рахунки, попереписували нерухомість, пішли «у тінь» у питаннях з роботою і отриманням зарплати», – сказала Лариса Білозір.

Втім, на її думку, дуже добре, що люди отримали доступ не тільки до до Digital ресурсів, але мають можливість робити це і через ЦНАПи.

Також вона звернула увагу на те, що, відповідно до постанови Кабміну, з 18 липня, після того, як спливе встановлений законом строк у 60 днів на уточнення військово-облікових даних, почне діяти процедура розсилання повісток звичайною поштою. Якщо військовозобов’язаний відмовився від отримання або не проживає за вказаною адресою проживання, повістка, відправлена поштою, все одно буде вважатися врученою.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал і отримуйте політичні новини та якісну аналітику першими https://t.me/politarenainfo

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net