Влітку діти потребують оздоровлення, відпочинку та відновлення. Які програми діють, куди звертатись, та як отримати допомогу, розповіла народна депутатка України Ірина Борзова.


«Для дітей з багатодітних, малозабезпечених родин і дітей з інвалідністю діє державна програма є-Оздоровлення. За цією програмою один з батьків дитини може від держави отримати 15980 грн і витратити їх на оздоровлення дитини. Кошти нараховуються для всіх дітей у сім’ї віком 7-18 років. На сайті Міністерства соціальної політики у розділі є-Оздоровлення (https://www.msp.gov.ua/news/23781.html) можна зареєструватись і обрати табір відпочинку, який подобається.

Потім відкривається в банку картка зі спеціальним рахунком. Бронюється путівка і після приїзду дитини до закладу відпочинку батьки розраховуються за путівку карткою, на яку отримують від держави кошти на оздоровлення дітей», – пояснює Ірина Борзова, голова Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу».

Також діють програми оздоровлення для дітей, які потребують соціального захисту, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних родин, дітей учасників бойових дій.

 

«Щоб отримати путівку, необхідно звернутись у відділи соціального захисту за місцем проживання або подати заявку в електронному застосунку Дія. Так, у травні цього року 59 дітей з Вінниччини їздили до Міжнародного дитячого центру «Артек». А в серпні та на початку вересня 468 дітей з Вінниччини поїдуть відпочити на Закарпаття. Робота з організації оздоровлення дітей триває», – зазначила Ірина Борзова.

Для дітей Захисників і Захисниць, дітей загиблих захисників України та дітей внутрішньо переміщених осіб діють програми оздоровлення на регіональних рівнях.

«Завдяки співпраці з міжнародними партнерами і фондами є домовленості про відпочинок за кордоном дітей захисників і полеглих героїв. Такі домовленості є з Польщею, Румунією, Італією, Грецією, Болгарією, Чехією, Францією, Німеччиною», – сказала народна депутатка.

Вона також повідомила, що в рамках місцевих програм громади можуть виплачувати матеріальну допомогу на оздоровлення дітей загиблих та зниклих безвісти Захисників і Захисниць України.

Інформацію про програми оздоровлення дітей надають в управліннях соціального захисту населення за місцем проживання.

«Завдяки спільним зусиллям держави, органів місцевої влади і міжнародних організацій можна організувати для дітей відпочинок і оздоровлення», – резюмувала Ірина Борзова.

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net