Політична Арена Вінниччини

Збільшення акцизів на пальне та підвищення податків – тягар для бізнесу та удар по аграріях, – нардеп Мейдич

Народний депутат України від ВО «Батьківщина» Олег Мейдич та його колеги по фракції на підтримали внесення правок при розгляді законопроєкту 11256-2 про внесення змін до Податкового кодексу України, в якому пропонується збільшити акцизний податок, зокрема на пальне, деякі вуглеводні, натуральні вина тощо.

Народний депутат Олег Мейдич

Збільшення акцизів на пальне, скраплений газ та вуглеводні у той час, коли в країні в деяких регіонах відсутня по 15 годин на добу електрика, а бізнес виживає за допомогою генераторів, які функціонують на пальному, – це не лише тягар для народу, це – руйнування економіки, знищення бізнесу та вбивчий удар по аграріях, – каже ОЛЕГ МЕЙДИЧ. – Кожна людина сьогодні розуміє, що головними споживачами пального в нинішніх умовах, окрім людей та бізнесу, є армія та аграрії. 

На думку лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко, впровадження додаткового акцизу на пальне означатиме зменшення фінансових можливостей військових, а це вже загрожує національній безпеці. Для аграріїв, на її думку, збільшення акцизів на пальне означатиме втрату конкурентності українських товарів на глобальних ринках через суттєве здорожчання.

Читати також: Олег Мейдич передав вінницькій лікарні апарат штучної нирки для лікування військових

Крім того, акцизні новації здатні зруйнувати виноробну галузь в країні, адже замість державної підтримки, як це відбувається в світі, пропонується «збільшити оподаткування виробників натуральних вин до рівня оподаткування горілки».

Лідерка «Батьківщини» підкреслила, що прикриваючись «європейською інтеграцією та європейською імплементацією», влада насправді нищить українську економіку корупційними схемами. І наголосила, що закони, ухвалені в порожній сесійній залі в порушення процедури, за відсутності 226 голосів, будуть оскаржуватися в КСУ як неконституційні.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал і отримуйте політичні новини та якісну аналітику першими https://t.me/politarenainfo

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net
Exit mobile version